Thursday, July 22, 2010

biola stradivarius



Hingga kini, bunyi biola karya Antonio Stradivarius (murid dari Antonio Amati ) masih tidak terkalahkan dengan bunyi biola buatan siapapun. Bahkan untuk satu biola asli buatan Stradivarius dihargai lebih dari 3 milyar rupiah. Aura melodius biola ini, konon tidak ada yang sanggup menyamainya dan bahkan tidak ada satu orangpun yang mengetahui cara pembuatannya, karena sang pembuat biola ini , ANTONIO STRADIVARI dari Cremona Italia yang hidup tahun yang dilahirkan tahun 1644, ini telah membakar habis semua dokumen-dokumen tentang cara-cara dan ramuan biolanya itu sebelum akhirnya dia meninggal dunia pada tanggal 18 Desember 1737 di tanah kelahirannya, Cremona-Italia !!! Dari sekitar 1.100 instrumen musik karyanya, hanya 650 saja yang masih ada hingga saat ini. lebih lengkap --> click

Sebuah biola Stradivarius memecahkan rekor lelang termahal di balai lelang Christie.
Biola ini dikenal dengan julukan "The Hammer" alias "si Palu". Dinamakan demikian karena pernah dimiliki oleh Christian Hammer, seorang kolektor Swedia pada abad ke 19.
Biola Stradivarius ini telah berumur hampir 300 tahun, telah memecahkan rekor harga termahal yang pernah dibayarkan untuk sebuah alat musik. Terjual pada hari Rabu 17 Mei 2006 di balai lelang Christie New York, dengan harga fantastis US$ 3.5 Juta setara dengan 280 Milyar Rupiah.
Instrumen musik ini dibuat pada tahun 1707, yang telah mengalahkan harga penjualan sebuah biola Stradivarius yang lain pada tahun 2003, seharga US$ 2.03 Juta.
Pembelinya tidak disebutkan namanya, tetapi sumber dari balai lelang Christie New York menyebutkan dia adalah seorang pencinta dan pelindung seni musik klasik. Selama ini biola tersebut dimiliki oleh seseorang, yang sering meminjamkannya kepada orkestra ternama didunia.
Lelangnya sendiri berlangsung amat menegangkan, dengan reaksi-reaksi tercengang diperlihatkan oleh para penonton yang menyaksikan lelang tersebut. Tepukan yang amat meriah terdengar pada waktu tawaran mencapai US$ 3 Juta.

Monday, July 19, 2010

my birthday :*

kemaren, tanggal 18 juli 2010 hari ulang tahun gua yg ke 14 sebenernya gua tau emg mau pada ke rumah tapi gua ga tau bakal ada surprise tadinya gua mau keluar rumah nganterin nur, TIBA TIBA dari luar rumah ada yg nyanyi gitu banyakan kenceng banget, "HAPPY BIRTHDAY RANI HAPPY BIRTHDAY RANI, HAPPY BIRTHDAY HAPPY BIRTHDAT HAPPY BIRTHDAY RANI" kaget lah gileeeee haha kaget tapi seneng bangeeeet aaaaa makasi buat imam abon yg udah ngerencanain surprise, makasi ayumi tia affan rafi yg udah pada ikut love ya ♥ udah selese gua niup lilin dikasihlah kado awalnya gua ga mau buka, tapi dipaksa dan akhirnya gua buka ternyata isi kadonya.......gantungan hp ARGENTINA :D makasi yg udh beliin kalian emg tau gua banget hihi


sekali lagi makasi banyak, xoxoxo

Saturday, July 17, 2010

welcome july 18th

WELCOME JULY 18th


joyeux anniversaire, happy birthday to my self :)
i hope i can reach all of my dreams, and all of my wishes are granted
hopefully, increasing of my age i could be so much better than before
wish me all the best
:D
thankyou so much for ruri yunita, you are the first person who said,'happy birthday' to me (via sms)

LOVE YA ALL
♥ xoxoxo

Thursday, July 15, 2010

cette citation jours V

"WHEN YOU LOVE SOMETHING/SOMEONE YOU MUST LEARN TO LET IT GO"

Wednesday, July 14, 2010

westlife - flying without wings

everybody's looking for a something
one thing that makes it all complete
you'll find it in the strangest places
places you never knew it could be

some find it in the face of their children
some find it in their lover's eyes
who can deny the joy it brings
when you've found that special thing
you're flying without wings

some find it sharing every morning
some in their solitary lives
you'll find it in the words of others
a simple line can make you laugh or cry

you'll find it in the deepest friendship
the kind you cherish all your life
and when you know how much it means
you've found that special thing, you're flying without wings

so, impossible as it may seem
you've got to fight for every dream
cause who's to know which one you let go
would have made you complete

well, for me it's waking up beside you
to watch the sunrise on your face
to know that i can say i love you
in any given time or place

it's little things that only i know
those are the things that make you mine
and it's like flying without wings
cause you're my special thing, i'm flying without wings

and you're the place my life begins
and you'll be where it ends
i'm flying without wings
and that's the joy you bring
i'm flying without wings

new class :)

aloha alohi :D
kalian tau ga? gua udh kelas 9 looh
*abaikan. oke gua masuk 9F, kelas pertama dari kelas reguler yg berwali kelas kan pak sayogi (pak agus). anaknya lumayan asik lah, anak2nya mau gua absen dulu, pake nama panggilan aja yaaa haha


  • aji
  • adilah
  • adirogo
  • ajeng dhana
  • aryo
  • asya
  • bonita
  • bella
  • devina
  • ipay
  • nanang
  • fesya
  • hima
  • ilham
  • imam
  • langen
  • lintang
  • ijul
  • meuth
  • rifa
  • ari
  • muthia
  • dea
  • rafi irfan
  • rani (gua)
  • regia
  • rica
  • rio
  • pipi
  • sthep
  • widya
and my chairmate is.......devina :D
kita bakal jadi chairmate 2 tahun :*
semoga kelasnya akrab, kompak, dan pas pagelaran kita sukses amin

Wednesday, July 7, 2010

David Archuleta - a little too not over you

karena gua cewe ada perubahan sedikit :)

it never crossed my mind at all
that's what i tell myself
what we had has come and gone
you're better off with someone else

it's for the best i know it is but i see you
sometimes i try to hide what i feel inside
and i turn around, you're with her now
i just can't figure it out

tell me why you're so hard to forget
don't remind me, i'm not over it
tell me why i can't seem to face the truth
i'm just a little too not over you, not over you

aren't memories supposed to fade?
what's wrong with my heart?
shake it off, let it go
didn't think it'd be this hard

should be strong, movin' on but i see you
sometimes i try to hide what i feel inside
and i turn around, you're with her now
i just can't figure it out

tell me why you're so hard to forget
don't remind me, i'm not over it
tell me why i can't seem to face the truth
i'm just a little too not over you

maybe i regret, everything i said
mo way to take it all back, yeah
now i'm on my own, how i let you go
i'll never understand
i'll never understand!

tell me why you're so hard to forget
don't remind me, i'm not over it
tell me why i can't seem to face the truth
i'm just a little too not over you

tell me why you're so hard to forget
don't remind me, i'm not over it
tell me why i can't seem to face the truth
and i really don't know what to do
i'm just a little too not over you, not over you

Monday, July 5, 2010

cette citation jours IV

"IF YOUR WORLD DOESN'T ALLOW YOU TO DREAM, MOVE TO ONE WHERE YOU CAN"



Billy Idol

Sunday, July 4, 2010

♥ argentina, no matter what

ARGENTINA IN WORLDCUP 2010
argentina vs nigeria : 1-0
argentina vs south korea : 4-1
argentina vs greece : 2-0
argentina vs mexico : 3-1
argentina vs germany : 0-4 :'(

argentina may have been lost against germany, but they have been providing :)
im so inlove with argentina, especially gonzalo higuain and lionel messi


I AM A BIG FAN OF ARGENTINA

Friday, July 2, 2010

july

welcome july, goodbye june. be my month please ♥
i love july, why? because july is my birth month and july is the 7th month of the year
date the most i like in july is july 7th, dunno why :p i wish all of my july wishes are granted, amin.